Kiralık Fotoğraf Makinesi
  • Kiralık Ekipmanlar

Polaroid fotoğraf makinelerinin nasıl çalıştığını biliyor musunuz? Gerekli kimyasallar ve fotoğrafların çıkartılması için kullanılan kağıtların nasıl bir etkileşimde olduğunu sizler için bu yazımızda derledik.

Polaroid fotoğraf makinelerinin çalışma yöntemleri:

Günümüzde fotoğrafları dijitalleştirmeye, onları piksellere dönüştürmeye ve hafıza kartlarında saklamaya başladık. Fakat böyle bir teknolojinin varlığından 1950'lerde bahsedilmez ve filmler anında basılamazdı.

Bunun yerine bir filmin kenarları "halojenürler" ile kaplı plastik bir levhadan oluşmaktaydı. Bu filmler ışığa karşı oldukça hassastılar ve bu yüzden uzay karanlığı seviyesinde karanlık odalarda herhangi bir ışığa maruz kalınmadan üretilirlerdi. Polaroid fotoğraf makineleri ise bu işlemi birkaç farklı aşama sonucunda gerçekleştirirdi.

Görüntünün oluşmasında optiklerin görevi:

Piyasadaki tüm analog fotoğraf makineleri aynı şekilde çalışmaktadır. Bir fotoğraf çektiğiniz zaman fotoğraf makinesinde bulunan ışık deliği, fotoğraflanan nesneden yansıyan ışığın içeriye girmesine olanak tanır.

Fotoğraf makinelerinde yer alan lenslerinin sahip oldukları yuvarlak şekil sayesinde ışık her türlü yönden gelebilir ve makinenin içinden filme doğru tek bir yönde yansıma işlemi gerçekleşir. Fotoğraf makinesinin içinde bulunan perde açıldığı vakit, yansıyan ışığın oluşturduğu kalıp, her biri kırmızı, mavi ve yeşil olmak üzere üç farklı gümüş katmandan oluşan filme çarpar ve fotoğraf oluşur.

6-7.jpg

Polaroid fotoğraf makinelerinde kimyasalların kritik önemi:

Hızlı çekimleriyle şipşak fotoğrafların çıktısını sağlayan fotoğraf makinelerinin çalışmasını sağlayan temel şey, negatifler üzerindeki gümüş bileşenlerin altındaki kimyasal reaksiyondan kaynalıklıdır. Bu kimyasal katmanlar, geliştirici, görüntü, zamanlayıcı ve asit katmanı olarak negatifin gümüş katmanında renk üretimini sağlayabilmek için kullanılan kimyasal reaksiyon maddesinin varlığına karşı tepkide bulunur. Örnek olarak gümüş katmanların ışığı tuttuğunu düşünelim. Bu olay meydana gelirken tepkimeye giren kimyasallar kalıcı olarak negatif üzerine yansıtılan ışığın rengini alırlar.

1-8.jpg

Son aşama olarak çıktı alma:

Fotoğraf makinesinin içinde bulunan silindirler, fotoğrafı çıkartmak için aksiyon aldıklarında, aynı anda aşağı yönde negatiflere basınç uygulayarak tepkime vermesi beklenen kimyasalların, negatiflerin beyaz sınırları içinde kalmasını sağlar. Daha sonra fotoğrafın tamamlanması için kısa bir süre bekletir. Negatif renkler ayarlandıkça, fotoğraf yavaşça gri renkten renkli bir hale dönüşür. Yaygın olan inancın aksine, Polaroid şirketi kullanıcıların fotoğraflarını çektikten hemen sonrasında sallamama tavsiyesi veriyor.

Paylaş!

Benzer Blog Yazıları

23.11.2024 12:42:19