Kiralık Fotoğraf Makinesi
  • Kiralık Ekipmanlar

Drone hava oyuncaklarının profesyonelleşmiş ve genelde kamera takılmış halidir. Drone için en genel şekliyle insansız hava aracı diyebiliriz. Drone'ların yaygınlaşması ve üretiminin hızlanması Li-po bataryalar piyasaya çıktığı andan itibaren oldu. Drone'lar genelde 4 pervane ve bir fiber gövdeden oluşan oldukça hafif bir cihaz. Kullanılan Li-Po piller ile drone'lar çok daha fazla hafifledi ve verimli uçuş saati de arttı.

İlk çıktığı günden beri pek çok farklı alanda kullanılan Drone'lar şu günlerde yaratıcılık sınırlarını zorluyor. Bu gidişle gelecekte pek çok kişinin işini ve hobilerini elinden alacak gibi de gözüküyor. Drone'ların yükselişi artık kontrol edilemez bir seviyeye geldi diyebiliriz. Daha önce Drone ile yapılan şeylere örnek verecek olursak; Testere olarak kullanılan Drone'lardan, Snowboard olarak kullanılan Drone'lara neler neler denenmedi ki. Şimdi başlayan yeni furya ise Balık tutan Drone'lar. Günlük hayatta kullanımı git gide yaygınlaşan bu aletler şimdiye kadar, evlerinin terasında çıplak güneşlenenleri dikizlemek, market alışverişi yapmak gibi enteresan amaçlarla da kullanılmış. Hatta Türkiye'de en son Dron'u bakkaldan sigara alma amaçlı kullananları da görmüştük. 

b13-o0ecmaewhww.jpg

Şimdi ise sıra oltaya gerek kalmadan kuş bakışı bir şekilde Drone ile balık avlamaya geldi. Facebook'ta bulunan RYOT sayfasında paylaşılan videoda bir Drone kullanıcısı, oltaya gerek kalmadan nasıl balık avlanabileceğini gösterdi. Yayınlandığı günden sonra 8 bini aşkın paylaşımla ve 300 binden fazla görüntülenmeyle rekora koşan bu yaratıcı hareket izleyenlerin beğenisini kazandı. Ayrıca bu video ardından pek çok drone kullanıcısını da drone ile balık avlamaya teşvik etti.

image02-2.png

Drone ile balık avı nasıl yapılır?

Drone ile balık avı yaparken öncelikle sakin bir ortam seçilmelidir. Dronunuzu suya düşürmek istemiyorsanız rüzgar olmayan bir gün seçmek de önemlidir. Drone oltanızın kancasını uzak mesafeye bırakabilir yada bir t misina ile kancaya yön verebilir. Balığın ani hareketlerinde misina uçağa takılabilir, bunu önlemek için drone ile oltanın kancasını uzak mesafeye atın ki drone bir sıkıntı yaşamadan geri gelebilsin. Böylece 2 kişilik bir ekiple hızlı bir şekilde balık avı yapabilirsiniz.

13740524512525-5510b88c61c9c.png

Dünya'nın İlk Otomatik Pilotlu Balık Tutma Dron'u Kontiki

Evet balık tutmak için özel olarak üretilmiş bir drone'dan bahsediyorum. Dünya'nın ilk ve en gelişmiş balıkçılık için üretilmiş dronu, yaratıcısı Yeni Zelenda. Longline fishing tekniği ile balık yakalamak için tasarlanmış, denizin 1000 km ilerisine kadar gidip 25 kancayı suya bırakıp geri dönüyor. Sonrasında size sadece beklemek kalıyor. Long line fishing için özel olarak tasarlanmış bu dron ile balık tutmanın faydaları ise şöyle sıralanabilir;

-Kancaları 1000 km mesafeye bir kaç dakika içinde bırakıyor,

-Kötü, dalgalı deniz koşullarında bile kancaları bırakabiliyor,

-Kolay konrol edilebilir, 

-Bu türde balıkçılık yapmak için gerekli olan ekipmanları yük etmenize gerek kalmaz,

-Kolay taşınabilir,

-Kompakt bir alet,

-Kancaları bırakacağı yerleri manuel olarak kontrol edebilirsiniz, tekneye insana vs. takılma riski olmaz.

(kaynak: http://www.aerokontiki.com)

Kiralık Fotoğraf Makine'sindeki drone çeşitlerine bir göz atmadan geçmeyin, dilediğiniz zaman ekipman kiralayabilirsiniz.

Paylaş!

Benzer Blog Yazıları

21.11.2024 21:17:37