Kiralık Fotoğraf Makinesi
  • Kiralık Ekipmanlar

Düğün zamanı geldi çattı. Bir çok kişi bu sıralar düğün organizasyonlarını planlama telaşesinde. Tabi atlanmaması gereken konulardan birisi de düğün fotoğrafları, fotoğrafçısı ile ilgili ayrıntılar. Zaman geçtikçe düğünlerde kutlamalardan, elbiselere fotoğraflara kadar trendler değişiyor. Fotoğraf konusunda artık eskisi gibi albümler, stüdyolar ve sıradan dış mekan çekimleri gelin ve damatlara yetmiyor. Verilecek pozlar, mekanlar, ihtiyaç olan malzemeler bile önceden belirlenip hazırlıklar yapılıyor. Bir reklam çekimi hassasiyetinde bütün detaylar düşünülüyor. Bir kere sosyal medya diye bir şey var, artık en önemli şey orada paylaşılacak olan havalı fotoğraflar. Öyle alelade bir düğün fotoğrafını profil resmi yapamayız değil mi? O zaman artık düğün fotoğrafçılarının da kolları sıvaması gerekiyor. Gelinleri mutlu etmek için kendinizi geliştirmeli, yaratıcı ve özgün olmalısınız. Biz de sizler için yeni nesil düğün fotoğrafları ile ilgili ufak bir araştırma yaptık. Bu yazıdan tüyoları aldıktan sonra, kendi yaratıcılığınızı katarak orjinal fikirler geliştirmek sizin için daha kolay olacak. Şimdi bakalım neymiş şu trendler :)

Holi Tozu ile Düğün Fotoğrafçılığı

modern düğün fotoğrafçılığı

Gelinler artık dramatik ve eğlenceli fotoğraflar ortaya çıkarmak adına gelinliklerinin başına gelenleri çok da önemsemiyorlar. Holi boyalar da bu tarz fotoğraflar ortaya çıkarabilmek için harika bir seçenek. Holi toz boyalar ile baştan aşağı boyanarak ortaya renkli ve eğlenceli kompozisyonlar çıkarabilirsiniz. Tabi ki bu pozları çekimin sonlarına doğru tercih etmelisiniz çünkü elbiselerde yıkamadan geçmeyecek boya izleri kalacaktır ve çekeceğiniz diğer fotoğraflarda hoş görünmeyebilir. 

Siyah-Beyaz ve Vintage Düğün Fotoğrafları

vintage düğün fotoğrafı

Modern düğün fotoğrafçılığı klasik siyah-beyaz fotoğraf tekniklerini kullanmanın yeni yollarını buluyor. Siyah-beyaz fotoğrafın yeri ayrıdır ve etkisi çok güçlüdür, bu nedenle modern fotoğrafçılıkta da asla değerini yitirmez. Siyah-beyaz fotoğraflarda yaptığınız ışık efektleri ve kullandığınız arka planlarla, unutulmaz film kareleri tadında, romantik fotoğraflar ortaya çıkarabilirsiniz. Vintage görünümde fotoğraflarla da türk filmlerinden çıkmışcasına daha doğal, sıcak ve samimi fotoğraflar elde ediliyor. Bu fotoğraflar sonrasında #tbt'lerin vazgeçilmezi oluyor ve fotoğraflara yeni bir anlam katıyor. Son bir kaç yıldır gelinlik ve düğün tarzlarında da eskiye dönüş var, bu nedenle siyah beyaz ve vintage fotoğraflarda harika kompozisyonlar oluşturmakta zorlanmayacaksınız. 

Sualtı Çekimleri

sualtı düğün fotoğrafı

Su geçirmez kameralarla, su altında etkileyici görüntüler yakalayabilirsiniz. Ekipmanlarınızı şimdiden buna göre hazırlayın deriz. İhtiyacınız olan Go-Pro makineleri bizden kiralayabilirsiniz :) Artık çiftler elbiselerinin başına ne geldiğini çok da önemsemiyor. Su altında ya da bir kısımları suda çekilecek fotoğraflara da hayır diyeceklerini sanmıyoruz. Ayrıca çekimler sırasında eğlenceli ve komik anlar yaşayacaklar ve bu onlar için unutulmaz bir anı olacak. 

Renkli Konfeti Düğün Fotoğrafları

yeni nesil düğün fotoğrafı

Renkli ve yansımalı konfeti patlamaları fotoğraflarda gerçekten iyi görünüyor ve modern düğün fotoğraflarındaki favori malzemelerden. Çiftin düğün sonrası eğlencesinde veya düğün başlamadan önce hoş bir ortam ve eğlenceli bir kompozisyon yaratarak bu tarz fotoğrafları çekebilirsiniz. 

Duman Efektli Düğün Fotoğrafları

dumanlarla düğün fotoğrafı

Renkli duman fişekleri ile oluşturulan efektler yeni nesil düğün fotoğraflarının vazgeçilmezi. Bir çoğunuz bunu fotoğraflar işlenirken sonradan yapılan bir efekt zannedebilir ancak genelde gerçek duman fişekleri kullanılıyor ve mükemmel görüntüler ortaya çıkıyor. Dikkat etmeniz gereken nokta, arka plan aydınlatmalarınızın renklerin ve dumanın belli olması açısından yeteri olduğuna emin olmak. Etkili bir düğün fotoğrafı çekmek istiyorsanız kesinlikle duman fişeklerini hazırlayın deriz.

renkli düğün fotoğrafı

Drone ile Düğün Fotoğrafçılığı

2017 düğün fotoğrafları

Dronelar artık hayatımızın her alanında, düğün fotoğrafçılığında da kullanmasak ayıp olurdu. Fotoğrafçıların erişemeyeceği açıları ve yükseklikleri yakalamak için aslında harika bir seçenek. Havadan düğün atmosferini farklı açılarla çekebileceğiniz videolar ve fotoğraflarda çok etkileyici görüntüler elde edebilirsiniz. Dronelar kesinlikle yeni nesil düğün fotoğraflarının vazgeçilmezi olacak.

Farklı Açılar Keşfetmek

tarz düğün fotoğrafları

Modern düğün fotoğrafçısı standart açılardan çok daha ötesini yapmalı. Bu fotoğraf düğün törenine müdahale etmeden, seyircilerden biriymiş gibi farklı bir açıyla çekilmiş güzel bir örnek. Doğallığı ve samimiyeti arayanlar için farklı açılar keşfetmelisiniz.

Düğün Sonrası Teşekkür Kartları

tebrik kartları

Düğün sonrasında en güzel fotoğraflardan yapılmış kolajlarla, katılan davetliler için bir teşekkür kartı hazırlamak yeni nesil düğünlerin vazgeçilmezi olacak. Siz şimdiden bu kart için kullanacağınız konseptleri düşünmeye başlayın deriz. 

Stop-motion Düğün Fotoğrafları

stop-motion düğün fotoğrafı

Gelin ve damadın kalabalık bir yerde onların sabit kaldığı ve arka planın  hareketli olarak göründüğü fotoğraflar düğün fotoğrafçılığına farklı bir bakış açısı getiriyor. Adeta bir film sahnesi gibi görünen büyüleyici fotoğraflar için bu tekniği kullanabilirsiniz. 

Back-light Fotoğraflar

backlight düğün fotoğrafı

Bir çiftin arkasından vuran doğal ışığın kullanılması, süper romantik görüntüler oluşturur. Bu görünümü elde etmek için güneş batarken ya da yükselirken çekim yapmalısınız. Bu zamanlarda ışık yumuşak ve sıcaktır, bu da konuyu süsler. Sabah ya da gün batımı zamanında her şey mükemmel ve romantik görünür. Fotoğrafçılıkta filtrelere değil tabiata güvenmenin mükemmel örnekleri bu fotoğraf tarzında ortaya çıkar.

Tüyolarımız şimdilik bu kadar, eğer ekipman konusunda da eksiğiniz varsa o konuda da bizden yardım alabilirsiniz. Kiralık Fotoğraf Makinesi'nde ihtiyacınız olan bir çok fotoğraf ve film ekipmanını bulabilirsiniz. Eğer isterseniz asistan fotoğrafçı ve drone operatörü hizmeti de alabilirsiniz. Tüyolar ve ekipmanlar hazır, gerisi yaratıcılığınızın sınırlarını zorlamanıza kalıyor :)

Paylaş!

Benzer Blog Yazıları

24.04.2024 08:08:02